Bílková roláda s čokoládovým krémem

Potřebujeme:

Těsto: 6 bílků, 170 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 170 g hrubé mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
Krém: 0, 4 l mléka, 2 PL hrubé mouky, 2 žloutky, 80 g čokolády na vaření, 80 g moučkového cukru, 150 g másla

Jak na to:

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a vyšleháme na hladkou směs. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložte mastným papírem, rozetřete na něj těsto, vložte do vyhřáté trouby a upečte dorůžova. Těsto i s papírem sviňte do rolády a nechte vychladnout. Z vychladlé rolády stáhněte papír, potřeme ji krémem, sviňte, vrch rolády potřete zbylým krémem a vidličkou ozdobte. Na několik hodin dejte na chladné místo.

Krém: V části mléka rozmíchejte mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vřít, přilijte mléko rozmíchané s moukou a žloutky a uvařte hustou kaši. Do ještě teplé kaše přidejte utřené máslo a nechte vychladnout.

Podobné recepty:

Bílková roláda s čokoládovým krémem, Bílková roláda s čokoládovým krémem, Roláda z bb sušenek, Roláda s tvarohovým krémem, Dortíčky s čokoládovým krémem