Vepřové ragú

Potřebujeme:

800 g vepřové krkovičky, 2 cibule, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžička mleté ​​sladké papriky, 1, 5 PL másla, 1 PL rajského protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 utřený stroužek česneku, ¼ bobkového listu, 1 malá snítka majoránky

Jak na to:

Vepřové maso nakrájejte asi na 40 g velké kusy. Cibuli očistěte a nadrobno pokrájejte. Kusy masa posolte, opepřete a posypte mletou paprikou. V hrnci rozpalte máslo a kusy masa na něm ze všech stran dozlatova prudce opečte. Přidejte cibuli a chvíli poduste. Pak slijte tuk.
K masu a cibuli přidejte rajčatový protlak a duste tak dlouho, aby zhnědnul. Vše podlijte trochou vody a duste dál. Maso posypte moukou a smažte asi 2-3 min. Ragú zalijte vodou (asi ¾ l). Vše nechte sevřít a během vaření odebírejte usazený tuk a pěnu. Do ragú přidejte česnek, bobkový list a majoránku a na mírném ohni duste přikryté asi 75 min.
Před koncem dušení zkontrolujte, zda je maso měkké, udušené kousky postupně vyberte, vložte do mísy a přikryjte vlhkým ubrouskem, aby nevychladly. Ostatní kousky také doduste doměkka. Když je maso měkké, z omáčky pečlivě odeberte tuk a nechte ji vyvřít na potřebné množství. Pak ochuťte kořením, propasírujte a maso vložte zpět do omáčky. Vše nechte sevřít a ihned podávejte.

Podobné recepty:

Vepřové ragú s bramborami, Indické ragú v rýžovém věnci, Ragú z králíka, Kuřecí řízky se zeleninovým ragú, Vepřové kotlety