Zapečené jehněčí kotlety

Potřebujeme:

8 jehněčích kotlet, 4 stroužky česneku, 80 g másla, 2 cibule, mletý bílý pepř, 2 bobkové listy, 2 lžičky nasekané petrželky, tymián, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kg brambor, sůl, 2 větvičky tymiánu a 4 bobkové listy na ozdobení

Jak na to:

Brambory a cibuli oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka, česnek prolisujeme. Kotlety opláchněte a osušte. Rozehřejte máslo a kotlety opečte z obou stran dozlatova.
Kotlety vyberte, do výpeku dejte nakrájené brambory s cibulí a opečte je. Osolte a opepřete.
Do ohnivzdorné mísy vložte polovinu brambor s cibulí. Kotlety potřete česnekem a rozložte na brambory. Přidejte tymián, bobkové listy, petrželku a zakryjte druhou vrstvou brambor s cibulí.
Bujón připravte podle návodu a zalijte jím směs v míse. Přikryjte a duste ve středně vyhřáté troubě asi 40 min.

Podobné recepty:

Pečené jehněčí kotlety, Hřbet s cizrnovým pyré, Jehněčí kotlety, Hříbkový krém s grilovanou jehněčí kotletkou a houbovými chipsy, Jehněčí kotlety na fazolkami