Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou

30.8.2012
Potřebujeme:

1 kapr, ½ kg brambor, kmín,, Česnekový nálev:, 3 PL olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžičku vegety, pepř, mletá červená paprika, sůl Jogurtová omáčka: 1 kelímek nízkotučného jogurtu, 1 PL pochoutkový zakysané smetany, 1 lžičku hořčice, 1 menší strouhaná sterilovaná okurka, 1 na jemno nastrouhaná cibule, ocet, cukr, sůl

Jak na to:

Naporcovaného kapra potřete česnekovým nálevem a nechte odležet asi 1 hod.
Pak kapra vložte do zapékací nádoby spolu s předvařenými bramborami, které posypeme kmínem. Pečte asi 1 hod. Upečenou rybu a brambory přelijte jogurtovou omáčkou. Hotové jídlo zdobte paprikou, feferonky, citronem a petrželkou.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr s jogurtovou omáčkou, Zapékaný kapr se sýrem, Zapékaný kapr nebo treska, Ovocný salát s jogurtovou omáčkou, Kapr po mlynářsku