Kuřecí salát Cobb

Potřebujeme:

½ kg vykostěného kuřecího masa bez kůže, 90 g rokfóru (nebo jiného plísňového sýra), 175 g slaniny, 2 velká rajčata, 1 šalotka, 2 avokáda, ½ kg hlávkového salátu, 1 citron
Octová zálivka: 4 PL červeného vinného octa , 175 ml rostlinného oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 3 větvičky čerstvého estragonu, ¼ lžičky mletého pepře, ½ lžičky soli

Jak na to:

Do misky dejte ocet, hořčici, sůl i pepř a důkladně ušleháme metličkou. Tenkým pramínkem přilévejte olej (stále míchejte). Nadrobno nasekejte estragon, vmíchejte ho do zálivky a podle chuti opepřete.
Ve velké míse smíchejte kuře nakrájené na plátky a šalotku s 3 - 4 PL zálivky. Do jiné mísy dejte nakrájený hlávkový salát. Přidejte asi 3 - 4 PL zálivky a promíchejte. Slaninu nakrájejte na 1 cm pásky, na pánvi ji vysmažte a po vyjmutí ji osušte kuchyňskou utěrkou. Doprostřed talířů rozložte salát a na něj kuřecí maso. Kolem upravte nakrájená rajčata a rozdrobený plísňový sýr. Na maso poklademe vypečenou slaninu, na plátky nakrájené avokádo a pokropte zbytkem zálivky a citrónovou šťávou (aby avokádo nezhnědlo) a podávejte. Vhodnou přílohou měkkému masu je chléb.

Podobné recepty:

Salát Angelo, Kuřecí salát, Kuřecí salát, Americký salát, Kuřecí jednohubky