Kachní prsa na grilu

11.10.2012
Potřebujeme:

4 kachní prsa, 3 rozetřené stroužky česneku, 3 PL cukru, 2 dcl světlé sójové omáčky, 2 cm nastrouhaného kořene zázvoru (lze použít i sušený), 1 lžičku pepře, 1 lžičku nasekané natě koriandru

Jak na to:

Marinádu si připravte smícháním česneku, sójové omáčky, cukru, nastrouhaného zázvoru, nasekaného koriandru a pepře.
Kachní prsa rozmrazte a v nekovové misce přelijte marinádou. Misku přikryjte a maso marinujeme 1-6 hodin. Během této doby maso několikrát obraťte aby se marináda dostala do celého povrchu. Pak kachní prsa vyjměte a marinádu odložte na potírání při grilování.
Maso grilujte a občas potírejte marinádou. Pak kachní prsa nakrájejte na plátky a rozložte na talíř. Podávejte se zeleninovou oblohou a hranolkami.

Podobné recepty:

Kachní prsa se zelím, Medové kachní prsa, Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Kachní prsa s mangem, Křupavá kachna