Mořská Bělice na italský způsob

11.10.2012
Potřebujeme:

1 kg vypit-vane mořské bělice, 1 lžičku soli, 0, 5 dl oleje, 1 cibuli, 1 citron, petrželku, 0, 5 dl bílého vína, 1 až 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku oleje do vesta, olej na smažení

Jak na to:

Lilek pokrájejte na tenké plátky, posolte a potřete prsty olivovým olejem. Opečte je do růžová v mikrovlnce, na pánvi, nebo na grilu. Opečte i plátky chleba, jen tak nasucho na pánvi nebo na grilu. Opečený chléb potřete česnekem a pokapejte olejem. Potřete změklé rozkrojenou rajčetem. Na topinky poklaďte plátky lilku, osolte a podle chuti přidejte koření.

Podobné recepty:

Květák na italský způsob, Krůtí řezy na italský způsob, Svíčková na italský způsob, Zapékaný květák na italský způsob, Filety z candáta na italský způsob