Bramborová polévka s krutony

Potřebujeme:

1 velkou cibuli, 200 g prorostlé slaniny, 2 kg brambor , 2 I vývaru z kostky, lístky z 1 svazku majoránky, 50 g másla, 5 plátků toastového chleba, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Cibuli a slaninu nakrájejte na menší kostky, oloupané brambory na kostičky. Slaninu opečte do křupavá a vyjměte ji. V tuku ze slaniny osmahneme cibuli, polovinu vyberte a přidejte ke slanině. Ke zbývající cibuli v hrnci přidejte brambory a majoránku, přilijte vývar a vařte asi 15 min. Potom třetinu brambor vyjměte a zbylé z vývarem rozmixujte. Z opečené slaniny a cibule odložte 2 PL a zbylou spolu se zbývajícími bramborami vmíchejte do polévky. Polévku dochuťte solí a pepřem a krátce povařte.
Toastový chléb nakrájejte na kostičky a opečte na másle dozlatova. Polévku před podáváním ozdobte zbylou slaninou s cibulí, připadne čerstvou majoránkou. Opečený chléb podávejte ve zvláštní misce.

Podobné recepty:

Polévka z medvědího česneku s opečenou rybou, Krémová polévka z aljašského lososa s chlebovými krutony, Brokolicová polévka s krutony, Krémová pórková polévka, Cibulová polévka s kozími krutony