Plněná bageta

Potřebujeme:

¼ kg šunky, 4 vejce, 200 g tvrdého sýra (eidam), 400 g rajčat, 2 bagety, ¼ kg pórku, nadrobno nasekaná zelená petrželka, zázvor, bazalka, majoránka, pepř, sůl

Jak na to:

Bagetu příčně prořízněte na stejné poloviny. Vrchní část bagety odřízněte (asi v1 / 5 horní části). Část středky vyberte tak, aby v bagetě zůstala kůrka a asi 1 cm vrstva těsta. Do vzniklé dutiny dejte nádivku. Nejprve poklademe plátky šunky, na ni rozložte kolečka pórku a nadrobno nakrájená rajčata. Osolte a posypte bazalkou a pepřem. V hrnku rozmícháme vejce s majoránkou, zázvorem a vše dobře vyšleháme. Zalijte nádivku v bagetě. Do vyhřáté trouby vložte na plechu nebo na alobalu (pozor, aby se vyteklé vejce nepřilepili na alobal!) A pečte asi 5 min. Pak posypte nastrouhaným sýrem, snižte teplotu a ještě 5 min. Dopékáme. Když se sýr roztaje, vyjměte z trouby a posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Jumbo bageta, Plněná paprika, Zapékaná bageta, Svěží nápoj od tisíc jezer, Paprika plněná šunkou a sýrem