Grilované vepřové plátky s medem

Potřebujeme:

4 plátky vepřové kýty, olej na potření roštu, 2 PL medu, 2 PL sójové omáčky, 2-3 PL bílého vína, 2 lžíce oleje, 2 lžičky na jemno pokrájeného čerstvého nebo drceného sušeného tymiánu, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme na okrajích několikrát nařízněte, aby se při pečení nekroutily. Rozložte na rozehřátý grilovací rošt potřít olejem a grilujte z každé strany 3 min. Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promíchejte. Směsí potřete maso a z obou stran ještě 2 min. grilujte.

Podobné recepty:

Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Vepřové steaky s medem, Grilované medailony z vepřové svíčkové, Grilované vepřové plátky