Srbský kapr

11.10.2012
Potřebujeme:

1 kg kapra, 1 kg brambor, 2-3 rajčata, 1 velká cibule, 2 dl smetany, mletá červená paprika, sůl

Jak na to:

Kapra pokrájejte a osolte. Na sádle upražte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte červenou papriku a 1 kg na kolečka pokrájených brambor. Okořeňte solí i paprikou a přidejte rajčata. Potom brambory naměkko duste pod pokličkou, přičemž stále podlévejte trochou vody. Když jsou už skoro měkké, polovinu přeložte do ohnivzdorné mísy, poklaďte na ně řezy z kapra a přikryjte je druhou polovinou brambor. Navrch nalijte smetanu a upečte v troubě na červeno.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr