Tresčí salát

Potřebujeme:

600 g tresky, 300 ml zakysané smetany, 150 ml majonézy, 200 g hlávkového salátu, 1 celer, ½ citrónu, pepř, sůl

Jak na to:

Třesku vařte asi 20 min. v osolené vodě. Pak ji vyjměte, nechte vychladnout, stáhněte z ní kůži, vytáhněte páteř a maso rozdělte na menší kusy. Celer oloupejte, vložte na několik minut do vařící vody, ochlaďte, nastrouhejte a přidejte k rybě. Mezitím si připravte směs zakysané smetany, majonézy, citrónové šťávy a ochuťte ji solí a mletým pepřem. Směs nalijte na nakrájenou tresku s celerem a vše spolu dobře promíchejte. Tresčích salát dejte do mísy vyložené listy hlávkového salátu a odložte do chladničky. Podávejte chlazené.

Podobné recepty:

Tresčí játra s cibulí, Tresčí polévka, Sýrová roláda, Sýrová roláda, Treska s bylinkami