Klobásy zapečené v zelí

Potřebujeme:

4 klobásy, 1 menší hlávka zelí, 3 jablka, 1 menší celer, 1 mrkev, 1 cibule, sůl, drcený kmín, ocet, vývar z masoxu na podlití, olej a hořčice na potření, 4 PL tuku na vymazání pekáče

Jak na to:

Zelí zbavte zvadlých listů, nakrájejte na nudličky a promíchejte s pokrájenou cibulí, celerem, mrkví a jablky. Zelí rozložte do tukem vymazaného pekáče, osolíme, posypeme kmínem, dochuťte octem a zalijte dostatečným množstvím vývaru. V dobře vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka. Povrch klobás propíchejte vidličkou a z obou stran do nich udělejte zářezy. Pak je zlehka potřete olejem promícháním s hořčicí a rozložte na zelí. Krátce zapečte.

Podobné recepty:

Zapečené brambory s kysaným zelím, Sedmihradské zelí, Zelí s klobásou, Alsaské zelí, Tchynina kapustnica