Kachní prsa se zelím

16.10.2012
Potřebujeme:

4 kachní prsa, ¾ kg kysaného zelí, 200 ml smetany, 2 stroužky česneku, 1 lžička saturejky, 1 červená cibule, sůl, pepř podle chuti, trocha cukru, 1 lžičku majoránky

Jak na to:

Kachní prsa rozmrazte, osolte, potřete utřeným česnekem, posypte majoránkou, uložte do pekáče, mírně podlijeme vodou obložte očištěnou cibulí a přikryté dejte péct do vyhřáté trouby (200 ° C). Když bude maso měkké, výpek slijte a kachní prsa bez pokrytí dopečte z obou stran.
Během pečení na 1 PL tuku duste zelí, kterou jste ochutili cukrem, saturejkou, solí, a pepřem. Upečené kachní prsa poklademe na zapékací mísu, obložte dušenou zelím, polijte osolenou a okořeněnou smetanou a vložte do horké trouby, aby se smetana navrchu zapekla.

Podobné recepty:

Medové kachní prsa, Kachní prsa na grilu, Pečené kachní prsa s badyánem a švestkovou omáčkou na pražené arašídové rýži, Kachní prsa s mangem, Křupavá kachna