Bramborové knedlíky

Potřebujeme:

1,25 kg brambor, 2 plátky toustového chleba (1 rohlík), 90 g másla (margarínu), 170 g bramborové moučky (škrobové), 1 vejce, sůl

Jak na to:

Brambory omyjte, oloupejte a uvařte v osolené vodě. Opékaný chléb nakrájejte na kostičky a osmahneme na 10 g másla do křupavá a odložte. Zbývající máslo rozpusťte, brambory slijte a horké pomačkejte, promíchejte s rozpuštěným máslem, bramborovou moučkou a vejcem. Vlhkýma rukama udělejte 12 knedlíků, do středu každého vtlačte pár opražených kousků chleba. Vařte v dostatečném množství vroucí osolené vody. Voda by neměla velmi vřít jen mírně bublat. Když knedlíky vyplavou na povrch, vařte jejich 7-8 min.

Podobné recepty:

Plněné bramborové knedlíky, Bramborové knedlíky bez masa z horkých brambor, Bramborové knedlíky s smaženici, Bramborové knedlíky, Chlupaté knedlíky s uzeným masem