Kedlubnová polévka

Potřebujeme:

2 větší kedlubny, 1 lžičku másla, 5 rajčat, 1 malý pórek, sůl, polévkové koření, 50 g strouhaného tvrdého sýra, 1 PL nasekané pažitky

Jak na to:

Kedlubny oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejte máslo a kedlubny na něm zpěníme. Pak je zalijte vodou, přiveďte k varu a 10 min. vařte.
Rajčata a pórek omyjte a obojí nakrájejte na kolečka, které přidejte ke kedlubny. Osolte, opepřete polévkovým kořením a vařte ještě dalších 20 min.
Polévku stáhněte z plotny a zašleháme do ní vejce. Rozdělte ji na talíře, posypte strouhaným sýrem, pažitkou a podávejte.

Podobné recepty:

Kedlubnová polévka, Kedlubnová polívčička , Krémová kedlubnová polévka, Kedlubnová polévka s houbami, Kedlubnová polévka