Zapékaný chřest

Potřebujeme:

600 g chřestu, sůl, cukr, 40 g másla, 50 g polohrubé mouky, 2 dl mléka, mletý pepř, 2 vejce, 100 g sýra s modrou plísní, petrželku

Jak na to:

Pokud máme zavařený chřest, nechte ji okapat. Pokud je syrová, očistěte, oloupejte a vložte do vroucí osolené vody, přidejte 1 PL cukru a 6 min. vařte, uvařené sceďte. Zapékací mísu vytřete máslem. Na dalším kousku másla zpěníme mouku, přilijte teplé mléko a rozšlehejte. 10 min. povařte, osolte, opepřete. Chřest rozkrojte na poloviny, konce rozmixujte a přidejte do omáčky. Chřest zarovnejte do misky, do vychladlé omáčky vmíchejte vejce, polovinu sýra a nať. Omáčku nalijte na chřest a 15 min. pečte ve vyhřáté troubě. Pak posypte druhou polovinou sýra a na chvilku dejte ještě zapéct.
Jako přílohu podávejte brambory a rajčatový salát.

Podobné recepty:

Zapékaný chřest, Milánský chřest, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Chřest se smetanou, Zapečený chřest