Vaječná tlačenka

Potřebujeme:

20 g práškové želatiny, 300 ml studené vody, 300 g mražené zeleniny (kukuřice, hrášek mrkev), 150 g bílého jogurtu, 125 g majonézy, 1 PL octa, 150 g šunky, 3 vejce natvrdo, 1 PL nahrubo nastrouhané mrkve, bílý pepř , sůl

Jak na to:

Zeleninu vsypte do vroucí vody, krátce povařte, přeceďte a nechte vychladnout. Jogurt promíchejte s majonézou, osolte, opepřete a přikapávejte ocet. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřívá ve vodní lázni až se rozpustí. Do vychladlé želatiny vmícháme jogurtovou hmotu. Na dno formy vyložené fólií nalijte část jogurtové majonézy a nechte ztuhnout. Do zbytku hmoty vmíchejte uvařenou zeleninu a nadrobno nakrájenou šunku. Vejce položte do formy za sebou a kolem nich urovnejte ochucenou jogurtovou hmotu, až je zcela zakryjete. Povrch uhlaďte a nechte přes noc ztuhnout.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka se sýrem, Vaječná tlačenka