Plněné filé z platýse velkého nebo tlapky říční

9.9.2012
Potřebujeme:

máslo na vymazání formy, ½ malé cibule, 3 PL majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku sušeného estragonu, pepř, sůl, 30 g řeřichy potoční, 1 steak z lososa nebo hrubší plátek filé (asi 200 g), 1 platýs nebo 4 plátky filé z tlapky říční, 1 PL másla, mletá sladká červená paprika

Jak na to:

Troubu ohřejete na 190 ° C a ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Oloupejte a jemně nasekejte cibuli. Smíchejte majonézu, cibuli, hořčici, estragon, sůl a pepř. Řeřichu omyjte, osušte a lístky nakrájejte. Lososa nakrájejte na 4 stejně velké kusy, osolte a opepřete. Filé z tlapky říční snadno osolte a tmavou stranu potřete majonézovou směsí. Na ni rozložte lístky řeřichy. Potom položte na jeden konec filé kousek lososa a filé sviňte. Svinuté filé položte volným koncem na dno připravené formy, obložte vločkami másla a poprašte paprikou. Formu přikryjte alobalem a pečte asi 20 - 25 min., Dokud se maso nedá lehce oddělovat vidličkou. Plněné filé servírujte na míse nebo přímo na talířích a hned podávejte.

Podobné recepty:

Medvědí tlapky , Plněné rybí filé, Arašídové tlapky, Filé na slanině, Filé s lučinou