Rybí filety na mandlích s bramborovým salátem

9.9.2012
Potřebujeme:

4 filety z tresky (po 200 g), 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 3 PL strouhanky, 1 hrnek mandlových lupínků, 3 PL másla
Salát: 10 ve slupce uvařených brambor, 2 cibule, 2 dl masového vývaru, 4 PL vinného octa, 6 PL oleje, 10 ředkviček, ½ svazku petrželky, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Filety omyjte, osušte, osolte a opepřete. (Zmrazené zalijte mlékem a když se rozmrazí, osušte) Obalte v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance smíchané s mandlovými lupínky. Přitlačte, aby vám během smažení neodpadá. V pánvi rozehřejte máslo s olejem a filety opečte z každé strany 4-5 min.
Podávejte se salátem.

Salát: Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky. Přidejte nakrájenou cibuli a zalijte vroucím vývarem. Pokapejte octem, 5 PL oleje, osolte, opepřete, lehce zamíchejte a dejte na 30 min. odležet. Před podáváním ozdobte plátky ředkviček a natí.

Podobné recepty:

Kapr na mandlích, Zapékané rybí filety, Zapékané rybí filety, Rybí filety a zdravý salát, Závitky z rybích filetů