Punčový dort

9.9.2012
Potřebujeme:

Korpus: 7 vajec, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 140 g krupicové mouky, 20 g kakaa, 150 g krystalového cukru na sirup, 100 ml rumu, malinová šťáva, 150 g vlašských ořechů, 80 g malinového džemu, tuk na vymazání formy, mouka na vysypání formy
Poleva: 200 g moučkového cukru, 2 PL rumu

Jak na to:

Žloutky, moučkový a vanilkový cukr vymíchejte a zlehka přidejte tuhý sníh z bílků. Přisypte mouku a vše dobře promíchejte. Z těsta odeberte 1/3, přidejte k ní kakao, nalijte ji na plech vyložený papírem a upečte ve vyhřáté troubě. Zbylé těsto nalijte do vymazané, moukou vysypané dortové formy a také upečte.
Dokud se peče korpus, vychladlý kakaový plát pokrájejte na malé kostičky, polijte je připraveným sirupem (krystalový cukr rozpustíme ve 150 ml vody), přidejte rum, mleté ​​ořechy a tolik malinové šťávy, aby vznikla vláčná vlhká masa. Všechno spolu dobře promíchejte. Upečený korpus pak podélně rozkrojte, na spodní díl navrstvěte kakaově-rumovou nádivku a zakryjte ji druhou polovinou korpusu.
Povrch dortu natřete malinovým džemem a rumovou polevou, kterou připravte z moučkového cukru, 1 PL vařící vody a rumu mícháním nad mírným ohněm do zhoustnutí (asi 30 min.).

Podobné recepty:

Punčový dort pro tatínka, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Punčový likér