Kroupová zeleninová polévka

Potřebujeme:

100 g ječných krup, 1 kostka slepičího bujónu, 2 mrkve, ½ kg brambor, 100 g zeleného hrášku, drcený kmín, olej, 2 lžíce hladké mouky, 1 PL mleté ​​červené papriky, 2 stroužky česneku, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Kroupy propláchněte vodou, vložte do hrnce, zalijte 1,5 l vody, přidejte rozdrobený bujón, očištěné a na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a uvařte je doměkka. Potom přidejte hrášek, sůl, pepř, kmín a krátce povařte. Na rozehřátém oleji osmahneme mouku, odstavte, přidejte mletou papriku, zamíchejte, zalijte trochou studené vody a přidejte do polévky. Vařte asi 10 min., Dochuťte prolisovaným česnekem a sekanou natí.

Podobné recepty:

Kroupová zeleninová polévka, Kroupová zeleninová polévka, Špenátový dip nebo pomazánka, Kroupová s pórkem, Rychlá zeleninová polévka