Pečený králík

Potřebujeme:

1 králík, 2 dcl bílého vína, masox, olej, 3 stroužky česneku, cibule, zázvor, estragon, sůl, houby

Jak na to:

Králíka prošpikujte slaninou, Osolte, posypte zázvorem a v pekáči s trochou oleje ho vložte do rozpálené trouby. Za chvíli uberte teplotu a pekáč přiklopte.
Mezitím povařte ve vodě houby s půlkou masoxu. Když se začne králík připalovat, podlijeme ho masoxem s houbami po hodině přidejte cibulky, nasekané stroužky česneku a podlijeme bílým vínem. Po 30 min. pekáč odkryjte, přidejte estragon a nechte maso připéct. Podávejte s bramborovou knedlíkem a nescezenou omáčkou.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Králík pečený ve směsi, Pečený králík s přílohou, Pečený králík na zelí s ananasem