Těstovinový salát s francouzským nálevem

Potřebujeme:

300g těstovin (kolínka), 1 kuře, 300 g čerstvé zeleniny (rajčata, okurky, papriky), 2 jablka, 1 cibule
Francouzský nálev: česnek, 2 PL hořčice, olej, sůl

Jak na to:

Těstoviny uvařte klasickým způsobem a nechte vychladnout. Pečené nebo vařené kuře vykostíme a studené maso pokrájejte na kostky. Podobně pokrájejte nebo na hrubém struhadle nastrouhejte zeleninu, jablka a všechny uvedené suroviny spolu smíchejte. Salát zalévejte buď francouzským nálevem, který zhotovte z prolisovaného česneku, 2 lžíce hořčice, oleje a soli. Důkladně promíchejte a odložte do chladu. Vychlazený salát podávejte s pečivem.

TIP: Místo nálevu můžete použít i klasickou majonézu.

Podobné recepty:

Těstovinový salátek, Těstovinový ovocný salát, Těstovinový salát, Míchaný zeleninový salát, Těstovinový salát s krabími tyčinkami