Pomarančové tiramisu

25.9.2012
Potřebujeme:

2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačky, ¼ kg sýra Mascarpone, ¼ kg tvarohu, 80 g cukru, 3 PL pomerančového likéru, 200 - 250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus), 1 balíček dlouhých piškotů, kakao, plátky pomerančů na ozdobu

Jak na to:

Kompotované mandarinky přeceďte a nechte okapat. Šlehačku vyšleháme do tuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymíchejte s cukrem. Přidejte pomerančový likér. Do tvarohového krému opatrně přimíchejte šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno nákypové formy rovnoměrně vyložte piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně poklademe okapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujte vrstvou mandarinek, na ni pokládáme piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhlaďte. Zákusek nechte přes noc ztuhnout v chladničce.
Před podáváním zákusek poprašte kakaem a ozdobte plátky pomeranče.

Podobné recepty:

Pomarančové tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu