Svíčková na tatranský způsob

Potřebujeme:

80 dkg zadního hovězího masa, 3 dkg slaniny, 3 PL másla, 1 velká cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 lžíce hladké mouky, 3 sterilované okurky, 1 PL hořčice, ½ citrónu, 0, 2 l smetany, divoké koření, sůl

Jak na to:

Váleček hovězího masa opláchněte, prošpikujte slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svažte kuchyňskou nití. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidejte divoké koření a maso v základu krátce opečte, osolte, zalijte vodou a dejte do trouby pod pokličkou péct za občasného podlévání doměkka.
Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně. Vařte a za stálého míchání přidejte hořčici, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Omáčku přeceďte osolte a přidejte zbylou zeleninu a nakrájené sterilované okurky. Nakrájejte na plátky a podávejte s knedlíkem.

Podobné recepty:

Svíčková, Tatranský medovník, Svíčková na italský způsob, Hovězí svíčková s květákem a brokolicí, Normální svíčková od taty