Uzené karé na víně

29.10.2012
Potřebujeme:

1, 5 kg uzeného karé, 200 g sušených švestek, 5 dl červeného vína, 2 mrkve, 1 PL ostré hořčice, křen, pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, vložte do pekáče, přidejte švestky, křen, zalijte vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjte a 24 hodin marinujte. Maso vyjměte z marinády, osušte, potřete hořčicí, vložte zpět do pekáče. Přidejte očištěnou mrkev pokrájenou na kolečka, přikryjte a pečte ve vyhřáté troubě 50 min. Během pečení maso obracejte a polévejte šťávou.
Měkké maso vyjmeme, výpek ochuťte solí a pepřem, podle potřeby dolijte vodu a povařte. Maso podávejte nakrájené na plátky, polité omáčkou.

Podobné recepty:

Vepřové karé na víně, skliarovské kapsičky, Uzené maso v listovém těstě, Uzené na víně, Vrabce z karé