Játra na slanině

25.9.2012
Potřebujeme:

800 g telecích jater (vepřových), 150 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1 PL polohrubé mouky, 1 PL kečupu, 1 lžička pálivé papriky, ředkvičky, salát a petrželku na ozdobení, sůl

Jak na to:

Játra omyjte, osušte, odkrojte vnitřní blanky a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm. Jatra před přípravou zásadně nesolte, jinak při tepelné úpravě ztvrdnou. Ze slaniny odkrojte čtyři tenké plátky a zbytek nakrájejte na menší kostky. Na pánvi rozehřejte olej, na něm nechte seškvařit pokrájenou slaninu. Pak na pánvi z obou stran prudce opečte pečeni a vyjměte je na teplý talíř. Na suché pánvi opečte plátky slaniny.
Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujte, přidejte kečup, štiplavou papriku, zamíchejte, podlijeme asi ½ l vody a 7 min. povařte. Nakonec osolte, přidejte játra a nechte je prohřát.
Játra podávejte s plátkem opečené slaniny a ozdobené salátem, plátky ředkviček a petrželkou. Jako příloha se hodí vařená rýže.

Podobné recepty:

Luřecí játra v anglické slanině, Arabské hovězí játra, Kuřecí stehno s velikonoční nádivkou s popcornem, Játrová pomazánka, Játrová pomazánka