Tovaryšskou chléb

Potřebujeme:

300 g čerstvě mleté ​​pšenice, 250 g pšeničných otrub, 100 g lněných semínek, 30 g droždí, 1 lžičku kmínu, 1 lžička koriandru, ½ lžičky fenyklu, sůl

Jak na to:

Droždí smíchejte s trochou vlažné vody a mletou pšenicí a vypracujte hladké těsto. Hodinu ho nechte odstát.
Otruby uvařte ve slané vodě - na mírném plameni - a dejte vychladnout. Smíchejte s těstem, lněnými semínky, fenyklem, koriandrem i solí a vypracujte do bochánků. Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 min. Těsto rozdělte na poloviny a zformujte je do dvou sendvičů, které položte vedle sebe na mírně vymaštěný plech. Posypte kmínem a ve vyhřáté troubě pečte při teplotě 200 ° C téměř 45 min. Podávejte vychladlé.

Podobné recepty:

Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Obložené srdíčka, Chléb plněný sýrem a slaninou, Falešné karbanátky, Bílý chléb