Pstruh obalený slaninou

1.10.2012
Potřebujeme:

4 pstruzi, šťáva z 1 citronu, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 150 g plátků anglické slaniny, 1 cibule, 1 PL másla, 2, 5 dl zeleninového vývaru, rozmarýn
Náplň: 100 g sýra Niva, 50 g tvarohu , 2 PL mléka, 1 stroužek česneku, petrželka

Jak na to:

Pstruhy omyjte, osušte a potřete osolenou citrónovou šťávou. Nechte odležet asi 1 hod.
Odležené pstruhy naplňte nádivkou a otvor zašijte. Dejte na pekáč a obalte slaninou. Pečte ve vyhřáté troubě. Cibuli očistěte, nakrájejte na plátky, osmahneme na másle, přidejte rozmarýn, zalijte vývarem a chvíli povařte. Připraveným vývarem zalijte skoro upečené pstruhy a pečte ještě asi 10 min. Podávejte s hranolky.

Náplň: prolisovaný česnek smíchejte s petrželkou, sýrem nakrájeným na drobné kostičky, tvarohem a mlékem.

Podobné recepty:

Pstruh obalený slaninou, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi