Jablečný dresink

Potřebujeme:

2 kyselá jablka, šťáva z 1 citronu, 1/8 l smetany na šlehání, 1 žloutek, 1 - 2 PL strouhaného křenu, trochu pomerančové kůry nakrájené na tenké proužky, 200 ml studeného zeleninového vývaru, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Nakrájenou dužinu z jablek pokapejte citrónovou šťávou a 5 min. povařte v zeleninovém vývaru. Pak rozmixujte. 3 PL smetany odeberte, smíchejte se žloutkem a odložte stranou. Zbylou smetanu přidejte do jablečné směsi, nechte sevřít a odstavte. Nakonec přidejte smetanu s rozšlehaným žloutkem, křen, sůl, pomerančovou kůru a opepřete.
Dresink je výborný k rybám, uzenému a hovězímu masu a k restované játře.

Podobné recepty:

Koprový dresink, Strawberry frozen, Vitamínová kuřecí bomba, Salát s krůtím masem a jablky, Salát z lusků hrášku