Oříškové kostky

1.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 7 bílků, 175 g moučkového cukru, 180 g mletých lískových oříšků, 17 g strouhanky, 1 PL maizeny, papírové košíčky
Náplň: 2 dl mléka, 1 vanilkový cukr, 100 g krystalového cukru, 1 PL instantní kávy, 20 g vanilkového pudinku, 100 g lískových oříšků, 50 ml rumu, 200 g másla
Poleva: 100 g bílé čokolády, 70 g ztuženého pokrmového tuku

Jak na to:

Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a ještě několik minut šlehejte. 130 g lískových oříšků smíchejte se strouhankou a maizenou a postupně zlehka vmíchejte do bílků ušlehaných s cukrem. Těsto vylijte na plech vyložený mastným papírem a upečte v troubě vyhřáté na 200 ° C dorůžova. Vychladlý plát těsta po šířce rozřízněte na 2 části, jednu potřeme ještě poloteplou nádivkou, přikryjte druhým plátem těsta a nechte do druhého dne ztuhnout. Potom těsto nakrájejte na asi 3 cm kostky, namočte je do polevy, položte na kovovou mřížku, ozdobte oříškem a nechte ztuhnout. Hotové kostky podávejte v papírových košíčcích.

Náplň: Do 2/3 mléka přidejte vanilkový a krystalový cukr a kávu a dejte vařit. Když začne vřít, vlijte zbylé mléko rozmíchané s pudinkovým práškem a uvařte hustý krém. Pomleté ​​oříšky nasucho opražte a zalijte rumem. Máslo utřeme do pěny. Do krému přidejte máslo, oříšky a dobře vymícháme.

Poleva: polámané čokoládu rozpusťte s nasekaným tukem nad párou.

Podobné recepty:

Oříškové plátky, Oříškové tyčinky, Oříškové trojlístky, Oříškové kuličky, Oříškové kostky