Ovocný krém

1.10.2012
Potřebujeme:

2 vejce, 3 žloutky, 50 g másla, ½ l mléka, ½ kg bobulovitého ovoce (maliny, rybíz, ostružiny), 100 g mouky, 1 lusk vanilky, 100 g cukru, trocha soli

Jak na to:

Vanilku překrojte po délce napůl, dužinu vyškrabte, spolu se luskem dejte do mléka a nechte sevřít. Ve větším hrnci vyšlehejte do pěny žloutky, vejce, sůl a cukr (nejlépe je použít elektrický šlehač). Postupně přimíchejte mouku a pomalu přilijte procezené horké mléko. Krém povařte za stálého šlehání asi 3 min., Odstavte z ohně a přimíchejte máslo. Krém nechte vychladnout, přičemž ho vícekrát promíchejte. Rozdělte ho do skleněných misek nebo jedné velké mísy a dejte zchladit. Ovoce očistěte, omyjte a podávejte s vychladlým krémem.

Podobné recepty:

Ovocný salát, Ovocný salát s jogurtem, Grapefruitový ovocný koláč, Ovocný salát s likérem, Ledový čaj