Mexické ohnivé brambůrky

1.10.2012
Potřebujeme:

80 dkg drobnějších brambor, 4 PL oleje, 1 svazek pórku, 2 feferonky, 3 stroužky česneku, 15 dkg strouhaného sýra, bylinková sůl, pepř

Jak na to:

Brambory dobře vyperte a v slupce uvařte v osolené vodě do měkka. Hned je propláchněte studenou vodou, aby se daly snadněji loupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejte olej. Vsypte do ní oloupané brambory a asi 10 min. je opékejte za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka. Pórek důkladně vyperte a nakrájejte na drobné válečky, zelenou nať na nudličky. Feferonky nakrájejte na kolečka, česnek prolisujeme a vše přidejte k bramborám a ještě opékejte 5 min. Osolte, opepřete a na talíři bohatě posypte sýrem.

Podobné recepty:

Dobré kuřátko, Ohnivé dršťky, Zámecké brambůrky, Mexické zapékané maso, Sýrová polívčička