Grilované telecí řízky se zeleninovou oblohou

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty, 40 g másla, olej, citronová šťáva, sůl, mletý pepř, ruzna vařená nebo syrová zelenina

Jak na to:

Odležené maso umyjte v celku, osušte ubrouskem, pokrájejte na hrubší řízky a zlehka naklepeme. Potom řízky osolte, opepřete, dobře pokapejte olejem a nechte odležet v chladu.
Připraveno řízky poklademe na rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 4 minuty.
Hotové řízky upravte na mísu, pokapejte citrónovou šťávou, na každý řízek položte kousek syrového másla a obložte rozličnou syrovou nebo vařenou zeleninou. Podávejte z rýží.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Telecí řízky po boloňsku, Ohnivé řízky, Grilované telecí řízky se sardelovou máslem, Grilované mořské plody