Velikonoční plněná hovězina

Potřebujeme:

¾ kg hovězího masa (falešná svíčková), 2 vejce uvařená natvrdo, 1 kapie, 150 g klobásy, olej, 1 cibule, 1 PL hořčice, 1 PL hladké mouky, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Hovězí maso odblaníme, umyjte a osušte čistou utěrkou. Ostrým dlouhým nožem nařízněte kus masa tak, abyste vytvořili dostatečně hluboké kapsa na naplňování. Klobásu po délce překrojte a vložte ji do sáčku spolu s oloupanými vejci a kapií. Otvor uzavřete grilovacími jehlami, maso osolte a opepřete mletým pepřem.
Na rozehřátém oleji maso ze všech stran opečte a přeložte do tlakového hrnce. Podlijte vodou, přidejte očištěnou pokrájenou cibuli, uzavřete a vařte 40 - 50 min.
Uvařené maso vyjměte a šťávu zahustíte hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody. Přidejte hořčici a za občasného míchání krátce povařte. Maso pokrájejte na silnější plátky, uložte na uvařené těstoviny a podávejte s omáčkou, kterou před podáváním posypte sekanou petrželkou.

TIP: Plněné hovězí maso můžete připravit i klasickým způsobem. Rozdíl je v tom, že maso během dušení podle potřeby podlévejte vodou a čas přípravy se prodlouží asi o 20 - 30 min.

Podobné recepty:

Velikonoční hrudka, Hovězina na divoko, Velikonoční nádivka, Plněná paprika, Velikonoční beránek z piškotového těsta