Kuře s mandlovou nádivkou a bramborovým salátem

Potřebujeme:

1 kuře, 3 starší housky, 100 ml mléka, 50 g slaniny, 2 vejce, sůl, petrželová nať, 40 g oloupaných mandlí, 50 g másla
Bramborový salát: ½ kg brambor, 2 sterilované okurky, 2 jablka, 100 g mrkve, 50 g celeru, 50 g hrášku, 100 g tatarské omáčky, 50 ml bílého jogurtu, 50 g sterilované kukuřice, ocet, cukr, sůl

Jak na to:

Náplň: Housky nakrájejte na menší kostky, zalijte osolenou mlékem, přidejte vejce, nakrájenou opečenou slaninu, petrželku, nahrubo nasekané mandle a promíchejte.
Kuře očistěte, osolte, naplňte nádivkou a jehlami dobře uzavřete. Vložte do pekáče, mírně podlijeme vodou, navrch dejte vločky másla a v předehřáté troubě při mírné teplotě pečte doměkka. Při pečení kuře polévejte výpekem a podle potřeby i vodou.

Bramborový salát:
Brambory uvařte den předem, po vychladnutí oloupejte, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Celer a mrkve nakrájejte na menší kostky, uvařte v sladkokyselém nálevu doměkka, sceďte a nechte vychladnout. Jablka nakrájíte, okurky nahrubo nastrouhejte. Všechny přísady včetně odkapané kukuřice přidejte k bramborám, osolte, opepřete, okyselí octem, podle chuti doslaďte a smíchejte s tatarskou omáčku a bílým jogurtem.

Podobné recepty:

Kuře plněné žampionámy, Kuře s kukuřičnou nádivkou, Štěpánské kuře, Kuře s bylinkovou nádivkou, Kuře se zeleninovou nádivkou