Kuře na indický způsob

18.10.2012
Potřebujeme:

1 kuře, 100g másla, 2PL strouhaného kokosu, 10g kari koření, 2 cibule, 100ml bílého vína, citrónovou šťávu, špetku cukru, 1, 5 hrnku rýže, sůl, 150g pečených oloupaných kaštanů, olej, petrželová nať

Jak na to:

Marináda: V míse smíchejte kečup, mletou papriku, citrónovou šťávu, tabasco, ocet, špetku soli a oregano.
Do mísy vložte očištěné, umyté a osušené křídla tak, aby byly zcela ponořeny, přikryjte průhlednou fólií nebo alobalem a na 24 hod. odložte do chladničky. Marinádu z křídel pak slijte do mísy a odložte pro další použití. Kuřecí křídla nechte dobře okapat na sítu a osušte jejich papírovým ubrouskem.
Na široké teflonové pánvi zahřejte olej a máslo. Křídla postupně z každé strany opékejte asi 7-10 min. do křupavá. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a osmahneme. Zalijte vývarem a nechte přejít varem. Vmíchejte marinádu a krátce povařte. Omáčku dochuťte solí, chilli, vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte na míse obložené hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Kuře na indický způsob, Kuře na libanonský způsob, Kuřecí játra na indický způsob, Kuře na plzeňský způsob, Kuře na způsob kachny