Tuňák s Rozmarýnovou - rajčatovou omáčkou

8.10.2012
Potřebujeme:

½ kg rajčat (rajčatový protlak), 600 g tuňáka, 2-3 PL oleje, 1 malý pohár bílého vína, 4 stroužky česneku, máslo, citrónová šťáva, 1 větvička rozmarýnu, sůl

Jak na to:

Tuňáka nechte rozmrazit, pak ho opatrně rozeberte, aby filety zůstaly celé. Každou polijte citronovou šťávou a nechte několik hodin odstát.
Rozpalte olej, vhoďte do něj česnek, nakrájená rajčata (rajčatový protlak), větvičku rozmarýn a nalijte malý pohár bílého vína. Osolte a přikryté nechte vařit 10 min. Vymastíte velkou ohnivzdornou mísu, poklademe vedle sebe (bez šťávy) rybí řezy a polijte je procezenou rajčatovou omáčkou. Na vrch položte malé kousky másla a pečte v troubě asi 15 min. Při podávání jejich posypte strouhaným sýrem a obložte makaróny.

Podobné recepty:

Tuňák s bramborami, Tortellini, tuňák a kopr, Tortellini s rajčatovou omáčkou, Tuňák s tvarohem, Florentinská fazolková polévka