Celerová pizza

8.10.2012
Potřebujeme:

150 g šunky, 100 g tvrdého sýra (eidam), 200 g čistého celeru, 200 g rajčat, 1 cibule, celerová nať, oregano, majoránka, citronová šťáva, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Celer očistěte a nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Hned je dejte vařit cca na 5 min. do mírně osolené vody s několika kapkami citronové šťávy. Omyté rajčata a oloupanou cibuli nakrájejte na malé kostičky nebo nudličky. Celerovou nať umyjte a nadrobno nasekejte.
Připravte si těsto, vytvarujte ho na desce posypané hladkou moukou. Přeneste ho na vymazaný plech a potřete olejem. Na těsto dejte rajčata, jemně je posolte, posypte oreganem a majoránkou. Na ochucené rajčata uložte plátky celeru a celou pizzu posypte šunkou.
Pečte ve vyhřáté troubě. Asi po 15 minutách posypte pizzu nastrouhaným sýrem a celerovou natí a dejte ji ještě na 5 minut zapéct.

TIP: Rajčata můžete nahradit vrstvou kečupu.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Mariánova celerová rýže, Celerová polévka s kmínem, Celerová polévka se sýrem