Pikantní kapustnica
8.10.2012

½ - ¾ kg kysaného zelí s nálevem, 1 cibule, 2 bobkové listy, 400 g vepřového bůčku, 30 g sušených hub, 3 PL rajského protlaku, 150 g uzené klobásy, 40 g slaniny, 30 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, mleté pepř, sůl
Jak na to:Do hrnce dejte vařit zelí s nálevem (dle potřeby doplňte vodou), přidejte nasekanou cibuli, bobkový list, omyté, na malé kousky pokrájíme maso a předem namočené houby. Když je maso a houby měkké, přidejte rajčatový protlak, omytou klobásu a dobře převařenou jíšku připravenou z pokrájené slaniny, mouky a vody. Spolu ještě převařte a dochuťte solí, mletým pepřem a rozetřeným česnekem.
Podobné recepty:Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Kapustnica s houbami, Štědrovečerní kapustnica