Biftek po židovsky

Potřebujeme:

80 dkg hovězí svíčkové, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, 1 sklenice vína, 20 dkg žampionů, 6 PL oleje, 2 PL másla, 3 rajčata, 2 bobkové listy, 1 lžíce hladké mouky, jalovec, pepř, sůl

Jak na to:

Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájejte bifteky, mírně je naklepeme, prošpikujte slaninou, osolte, opepřete, posypte drceným jalovcem, pokapejte červeným vínem a nechte v chladu odležet.
Před tepelnou úpravou posypte bifteky, z jedné strany moukou a opékejte je na oleji 4-5 min. z každé strany. Hotové bifteky vyjměte z pánve, do výpeku přidejte na plátky nakrájené očištěné žampiony, bobkové listy a kečup. Mírně zalijte vodou a zjemněte máslem. Při podávání položte na bifteky poloviny oloupaných rajčat a přelijeme připravenou šťávou. Podávejte s pečenými bramborami nebo hranolkami.

Podobné recepty:

Tatarský biftek, Židovský řízek, Falešný tatarský biftek, Studentský biftek, Biftek na zeleném pepři