Anglický waldorfských majonézový salát

Potřebujeme:

¼ kg kuřecích (krůtích) prsou, 50 g vlašských ořechů, 120 ml smetany ke šlehání, 2 hlávky salátu, 1 celer, 3 jablka, 1 citron, 1 pomeranč, 3 žloutky, 370 ml oleje, 1 PL hořčice, 3 PL octa, trochu cukru, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Očištěné a omyté maso dejte do vroucí osolené vody, teplotu dejte na minimum a vařte asi 15 min. doměkka.
Mezitím si připravte smetanovou majonézu. Žloutky promíchejte s hořčicí, solí, mletým pepřem a špetkou cukru. Pomocí elektrického šlehače po kapkách vmíchejte olej. Do hotové majonézy přimíchejte sladkou smetanu a ochuťte.
Salát omyjte a nechte okapat. Celer očistěte a omyjte, menší část nakrájejte, případně nastrouhejte na nudličky a pokapejte citronovou šťávou. Odložte. Zbytek celeru nakrájejte na kostičky a krátce povařte v osolené vodě, do které jste přidali pár kapek citrónové šťávy. Slijte a nechte vychladnout. Jablka oloupejte, část nechte na zdobení.
Ze zbytku jablek vyberte jádřince a nakrájejte je na kostičky. Krátce povařte v citrónové vodě, přeceďte a nechte vychladnout. Uvařené maso nakrájejte na kostky a promíchejte s kostkami celeru, jablek a majonézou. Ochuťte citronovou a pomerančovou šťávou. Mísu vyložte celými listy salátu. Zbylý salát potrhejte na menší kousky a přidejte na mísu.
Z oleje, octa, soli, cukru a koření připravte marinádu. Promíchejte a rovnoměrně vylijte na salátové listy. Na takto připravenou mísu přidejte majonézový salát. Ozdobte nudlemi celeru a strouhanými jablky. Nakonec posypte sekanými vlašskými ořechy.

Podobné recepty:

Obrácené řízky, Majonézový salát klasický, Majonézový salát s jablky a ořechy, Majonézový bramborový salát, Majonézový salát s jogurtovým dresinkem