Segedínská záparová pálenka

Potřebujeme:

I. 10 g badyánu, 10 g tyčinek vanilky, 20 g muškátového ořechu, 20 g muškátového květu, 20 g celé skořice, 20 g zázvoru, 20 g nového koření, 20 g kardamomu semene, 20 g hřebíčku, 30 g Bedrník anýz, 30 g archangelikového kořene, 30 g máty peprné, 50 g mařinky voňavé, 50 g plodů jalovce, 50 g ořechového listu, 50 g borůvek (trnek), 300 g mentolových bonbónů, 3 l pálenky

II. 20 g muškátového květu, 20 g skořice, 20 g zázvoru, 30 g Bedrník anýz, 300 g mentolových bonbónů, 1 l pálenky (koňaku)

Jak na to:

I. Badyán, vanilku, muškátový ořech, muškátový květ, skořici, zázvor, nové koření, kardamomu semeno, hřebíček, bedrník anýz, archangelikový kořen, máta peprná, Marinka voňavá, jalovcové bobule, ořechový list, borůvky (trnky) a mentolové bonbony máčejte v pálence 8-10 dní. Pak pálenku přefiltrujte do menších lahví a zazátkujte.


II.Muškátový květ, skořici, zázvor, bedrník anýz, mentolové bonbóny máčejte v pálence (koňaku) 8-10 dní. Pak pálenku přefiltruje, přelijte do menších lahví a dobře uzavřít.