Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi

3.10.2012
Potřebujeme:

100 g pohanky, 50 g mandlí, 1 kostka uzeného tofu nebo tofu s mořskou řasou, 1 paprika, 2 - 3 střední velké rajčata, sezam, koření (garam, masale, majoránku, kmín, bazalku ...), sojová omáčka, olej

Jak na to:

Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a povařte. Nakrájíme nadrobno rajčata a papriku a tofu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozpalte olej, nasypte mandle (můžete si je předvařit aby se sloupaná kůžička) a osmahneme dozlatova. Přidejte nastrouhané tofu, koření a pokrájenou zeleninu. Chvilku smažte, pak zalijte trochou vody a poduste. Přidejte uvařenou pohanku, nechte vyvařit vodu a nechte dojít chvilku pod pokličkou. Servírujte posypané praženým sezamem nebo petrželkou, obložte zeleninou dle sezónního výběru.
Chutný a výživný pokrm, jehož příprava nezabere více než půl hodiny.

Pražený sezam: sezam jemně umelte a opražte se solí - je to výborné koření.

Podobné recepty:

Tofu pro mlsouny, Pomazánka s bílým tofu, Tofu špíz , Tofu sýr, Salát z uzeného tofu