Broskvové řezy

3.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 125 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 175 g šťávy z kompotu, 4 vejce, 50 g hořké čokolády, 3 PL kakaa, 150 ml sladké smetany, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Světla a tmavá nádivka: 1 kg sterilizovaných broskví, ½ l smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 ztužovače šlehačky, 1 PL kakaa, 1 vanilkový cukr
Vrchní plát: 200 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka, 200 g změklé Cery

Jak na to:

Máslo utřeme s 50 g cukru a vanilkovým cukrem, přidejte kompotované sirup a rozšlehejte. Vejce vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny a pak k němu přidejte strouhanou čokoládu a kakaový prášek. Obě masy spojte, přimíchejte smetanu, mouku, kypřící prášek do pečiva a spolu zlehka promíchejte. Těsto rovnoměrně rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečte při teplotě 220 ° C 20 min. Po upečení nechte vychladnout. Scezené a okapané poloviny broskví rozložte na upečené těsto, pokryjte vrstvou světlé nádivky. Když ztuhne v chladničce, navrstvěte na ni tmavou náplň a po jejím ztuhnutí opatrně přikryjte vrchním plátem. Nakonec posypte kakaovým práškem.

Světlá nádivka: 250 ml smetanu, 1 vanilkový cukr a 1 ztužovač šlehačky vyšlehejte do tuha.

Tmavá nádivka: 250 ml smetany, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač a kakao vyšleháme do tuha.

Vrchní plát: Změklou ceru, moučkový cukr a sušené mléko dobře spolu zpracujte. Na pracovní desce tuto masu rozválejte mezi 2 potravinářskými fóliemi na velikost plechu. Pomocí pomoučeném válečku plát opatrně přeložte na koláč.

Podobné recepty:

Broskvový samet, Chutné broskvové řezy, Broskvové řezy s nugátem, Broskvové prsíčka, Broskvové roštěnky