Zeleninové špízy s indiánskou omáčkou

Potřebujeme:

300 g cukety, 2 papriky, 3 rajčata, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 10 žampionů, oregano, pepř, sůl
Pečené brambory: 12 malých brambor, kmín, máslo, sůl
Indiánská omáčka: 250 ml rajčatového protlaku (kečupu), 5 PL zakysané smetany, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžičku medu, pepř, sůl

Jak na to:

Troubu předehřejte na 200 ° C. Zeleninu omyjte, očistěte, žampiony prořízněte napůl, cuketu nakrájejte na větší kousky, rajčata na čtvrtky, cibuli na silnější plátky. Střídavě napichujte na špejle. Česnek očistěte, nasekejte, promíchejte s olejem, pepřem a oreganem. Špízy potřete olejem a uložte na omaštěný plech. Brambory oloupejte a vodorovně prořízněte. Vedle rozložte brambory řeznou plochou nahoru, posypte kmínem, solí a na každý dejte kousek másla. V polovině pečení špízy obraťte na druhou stranu, pečte asi 20 min. Podávejte přelité omáčkou.

Indiánská omáčka:
Nahladko vymíchejte přetlak (kečup), smetanu, citronovou šťávu, med, sůl a mletý pepř.

Podobné recepty:

Krůtí špízy, Mořské špízy s kaviárové omáčkou, Špízy z kuřecího masa a zeleniny, Vepřové špízy prokládané uzeninou, Kuřecí kousky s houbami abollone