Uzený jazyk

3.10.2012
Potřebujeme:

1 celý uzený hovězí jazyk, 2 sýry s bílou plísní, pórek, 4 plátky debrecínské jatry, 2 lžičky křenu, 2 lžičky hořčice, citron, sůl, pepř, 3 PL másla

Jak na to:

Vyšlehejte máslo, přidejte sýry s bílou plísní, pokrájený pórek, plátky debrecínky, křen, hořčici, osolte, opepřete, pokapejte citronem a rozmíchejte na pastu. Uvařený a oloupaný uzený hovězí jazyk rozkrájejte do šikmo na přibližně 1 cm silné plátky. Plátky natírejte pastou a skládejte do původního tvaru. Zabalte do alobalu a nechte v chladničce ztuhnout. Před podáváním krájejte na šikmo příčně, aby vznikl zebrovitý obrazec.

Podobné recepty:

Vepřová mísa na kysaném zelíčku, Telecí jazyk s omáčkou, Vařený jazyk, Vepřový jazyk po pekingsku, Staročeský hovězí jazyk