Kynuté těsto na pizzu

3.10.2012
Potřebujeme:

2 PL mléka, ¼ kg hladké mouky, 15 g droždí, 2 lžíce oleje, 1 l vody, 1 lžičku cukru, ½ lžičky soli

Jak na to:

Do hrnku s vlažným mlékem rozdrobte droždí, přidejte cukr a v teple nechte vzejít kvásek (asi 15 min.). Místo mléka můžete použít i vodu. Do mísy prosejte mouku (důležitá je její kvalita), osolte ji, přidejte kvásek, vodu a olej. Vařečkou vypracujte vláčné nelepivé těsto. Vodou raději šetřete. Vypracované těsto dejte na pomoučněný vál a ručně ho ještě prohněťte, aby bylo hladké. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky.
Potom těsto vložte zpět do mísy, zlehka ho posypte moukou, aby neoschlo a přikryté utěrkou ho nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (cca 2 hodiny). Vykynuté těsto tvarujte ručně nebo válečkem do potřebné formy a tloušťky.

Podobné recepty:

Kynuté těsto, Pizza šnecci, Univerzální kynuté těsto, Pizza s plody moře, Pizza s plody moře