Plněné řízky s brusinkovou omáčkou

Potřebujeme:

4 vepřové řízky (po 180 g), 350 g červené cibule, 4 PL oleje, 6 PL červeného vína, 1 PL octa, 1 lžička cukru, 4 špejle, trochu mouky, 50 ml bílého vína, 200 ml smetany, 1 PL kompotovaných brusinek , ½ mrkve, 1 PL másla, 1 svazek petržele, čerstvě mletý pepř, sůl

Jak na to:

Řízky osolte a opepřete. Zahřejte 1 PL oleje a nadrobno nakrájenou cibuli orestujte, přidejte červené víno, ocet a cukr a nechte podusit asi 10 min. Dochuťte solí a pepřem. Řízky nařízněte a naplňte cibulovou směsí, uzavřete špejle a poprašte moukou. Zbývající olej rozehřejte a řízky opékejte z každé strany 4-5 min. Odložte na teplé místo. Bílé víno a smetanu rozpusťte a přimíchejte do výpeku, přidejte brusinky a za stálého míchání provaříme. Dochuťte solí a pepřem.
Mrkev očistěte, pokrájejte na tenké proužky a asi 5 min. povařte v troše vody. nechte okapat a polijte máslem. Petržel omyjte, nejméně nakrájejte a posypte jím mrkev.
Řízky podávejte s omáčkou a mrkví. Řízky podávejte s omáčkou a mrkví, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Podobné recepty:

Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou, Divočák s brusinkovou omáčkou, Plněné řízky nivou a broskvemi, Kuřecí řízky v hermelínu, Plněné kuřecí řízky